Fireforce: 'Annihilate The Evil' Release Party

11 November, de dag waarop het wapengekletter van de eerste wereldoorlog ophield in België. 99 jaar later sta ik met vele anderen in Zaal Zappa in Antwerpen. Fireforce, dé Combat Metal band met uitstek van België doet hun allereerste show dit jaar in België. Geen wapens maar luide gitaren, harde drums & blazende vocals zijn wat we die dag te slikken krijgen.

Fireforce kwam die dag echter niet alleen. De eerste op de planken waren de gasten van Eternal Breath. Voor diegenen die hen niet kennen, Eternal Breath speelt een stevige mix van heavy, speed & thrash metal en zijn een gedreven live band. De set bevatte tal van nummers van hun album 'The Joker' welk vorig jaar uitkwam en naar goeie gewoonte ook een cover van Exodus (Lesson in violence).

Na de change over hoorde ik plots een gekend deuntje. De intro van 80's serie 'The A-Team' knalt door de speakers en dat betekent slechts 1 ding. After All gaat beginnen! Dit was de eerste keer dat ik de band zag sinds Mike Slembrouck de zang overnam van Sammy Peleman en ik moet bekennen, die deed dat belange niet slecht! Met nummers als 'Rejection Overruled', 'Betrayed By The Gods' en  'Target Extinction' was de set dik in orde en zoals altijd weten de mannen het publiek naar hun hand te zetten.

Last but not least, Fireforce! 'Annihilate The Evil' is het derde studio album van deze sympatieke bende en ze hebben een uitstekende (en verdiende!) live reputatie. De band rond core leden Erwin Suetens & Filip "Flype" Lemmens (beide ex Double Diamond) kende tal van wissels doorgeen de jaren maar ondanks de vele wissels is de band er altijd in geslaagd om het niveau hoog te houden, Serge Bastaens is de nieuweling op de bass.

Bij een nieuw album hoort ook een nieuwe show en voor deze release show spaarde de band geen moeite, een nieuw decor en nieuwe effecten onthullen zich voor het eerst en eindelijk horen we enkele nummers van het nieuwe album live. De set list bevatte materiaal van hun drie albums, met ondermeer 'The Boys From Down Under' & 'Revenge In Flames' uit het nieuwste album. Ook hun versie van 'Gimme Shelter' (The Rolling Stones) passeerde de revue samen met andere nummers van 'Deathbringer' en 'March On'. 

De conclusie is dus simpel: The Force is Back! Verwacht meer live shows in & rond België & Europa in 2018 en oefen alvast om 'Born To Play Metal' mee te brullen