KATATONIA dropt vandaag nieuw album + videoclip voor "Opaline"...!!!

De dag is aangebroken om in de mooiste sferen van melancholie te duiken, want de Zweedse grand seigneurs van de somberheid KATATONIA hebben eindelijk hun Napalm Records debuut en nieuw studioalbum onthuld, Sky Void of Stars. Met Sky Void of Stars heeft KATATONIA critici en fans wereldwijd al geboeid - wat resulteerde in uitgebreide streaming- en videoweergaven en diverse covers. Bovendien staat het album op #1 in verschillende soundchecks zoals German Rock Hard en Legacy Magazine.

Met een boeiende, verhaalgedreven videoclip voor het hypnotiserende "Opaline", benadrukt het geheel rond oprichters Jonas Renkse en Anders Nyström niet alleen de release, maar lonkt het ook naar hun Twilight Burials EU & UK tour met Sólstafir en SOM - die vandaag van start gaat in Tampere, Finland en die ook 3 data in de Benelux bevat (https://metalheads.be/aankondigingen/3-benelux-shows-voor-katatonia-en-sólstafir). De video toont impressies van de laatste US tour van de band en bereidt fans voor op een unieke live ervaring om nooit te vergeten. "Opaline" omarmt KATATATONIA's intense, genre-overstijgende stijl, die de scene aanzienlijk vormgeeft en toch trouw blijft aan hun eigen muzikale waarden.

Daniel Moilanen over "Opaline": "Opaline. Een somber, maar donderend volkslied voor onze lege hemel. Een vage blik op een tijd die bewust vluchtig is zoals de trekvogel. Een laatste single en een voorproefje van de toekomst?"

KATATONIA, opgericht in 1991, heeft voortdurend zowel het donker als het licht omarmd en - door een genre-evolutie die zijn weerga niet kent - een eigen vorm van expressie ontwikkeld. Van gothic doom metal uit de jaren negentig tot de etherische post-metal die ze nu zijn, is de band klaar om met Sky Void of Stars zijn glans te tonen en de leegte in de scene te verlichten.

KATATONIA over het nieuwe album, Sky Void of Stars: "Ons 12e album, Sky Void of Stars, is een dynamische reis door levendige duisternis. Geboren uit verlangen naar wat verloren en niet gevonden is, de periferie van het onbereikbare, maar gecomponeerd en gecondenseerd in menselijke vorm en gepresenteerd als klanken en woorden trouw aan het KATATONIA signum. Geen sterren hier, alleen hevige regen."

Bestel uw exemplaar van Sky Void of Stars HIER - de eerste formaten zijn al uitverkocht!

KATATONIA is een baken van licht en ademt hun unieke, nooit stagnerende, atmosferische geluid door dit nieuwe aanbod, allemaal geschreven en gecomponeerd door zanger Jonas Renkse. Albumopener "Austerity" zorgt voor een hoffelijke introductie van het album. Het duistere geluid overtuigt met memorabele, geestverruimende ritmes terwijl het verschuift met uitgebreide gitaarriffs die de muzikale expertise en ervaring van de band perfect demonstreren. Met de donkere, bezwerende stem van Renkse en de betoverende teksten is de sombere stemming van het album gezet. Nummers als down- tempo "Opaline" en moody "Drab Moon" omarmen volledig hun melancholische geluid terwijl het fragiele "Impermanence" geaccentueerd wordt door de originele doom metal roots van KATATATONIA. Als een donkere ster laten deze stukken de troosteloosheid herleven en creëren ze een ambient geluidservaring met memorabele hooks terwijl ze toch de verpletterende klanken van harde gitaarriffs en beukende drums voortbrengen. Het experimentele meesterschap van het kwintet en hun atmosferische aanpak is puur levendig, waardoor dit album een spannende sensatie wordt. Met "Birds" tonen de artiesten hun explosieve potentieel met een snel en energiek geluid, waarmee ze hun genre-tartende stijl bewijzen. Spetterende drums en zware gitaarriffs weerspiegelen de invloed van hun bescheiden begin, terwijl "Atrium" ook inspeelt op deze zeer energieke sfeer en de sombere sfeer die KATATONIA kenmerkt handhaaft met epische klanken en poëtische teksten om in te verdwalen.

Sky Void of Stars is verkrijgbaar in de volgende configuraties:

 • Ltd. Deluxe Wooden Box (incl. Mediabook + Digipack Atmos Mix BluRay + Crow Pendant + Star Chart Artprint + Pin) - Napalm Records exclusive - SOLD OUT!
 • Die Hard Edition 2LP Gatefold Ink Spot / FOREST GREEN (incl. Slipmat, Patch, 12 pagina's poster) - Napalm Records exclusief - UITVERKOCHT!
 • 2LP Gatefold DARK GREEN - Napalm Records exclusief - UITVERKOCHT!
 • 2LP Gatefold MARBLED TRANSPARENT/DARK GREEN - exclusief OMerch
 • 2LP Gatefold MARBLED CRYSTAL CLEAR/BLACK - OMerch exclusief
 • 2LP Gatefold ZWART
 • 1CD Ltd Mediabook (incl. Bonus Track)
 • 1CD Jewelcase
 • Digitaal album

KATATONIA zijn:

 • Jonas Renkse - Zang
 • Anders Nyström - Gitaren
 • Roger Öjersson - Gitaren
 • Niklas Sandin - Bas
 • Daniel Moilanen - Drums
Sky Void of Stars
Katatonia
 1. Austerity
 2. Colossal Shade
 3. Opaline
 4. Birds
 5. Drab Moon
 6. Author
 7. Impermanence (feat. Joel Ekelöf)
 8. Sclera
 9. Atrium
 10. No Beacon To Illuminate Our Fall
 11. Absconder (Mediabook Bonus Track)