The Dead Daisies & The New Roses - 16/04/2018 @ 013, Tilburg

Er zijn ergere dingen op een maandag dan een avondje stevige Hard Rock in Tilburg! De gelegenheid deze keer is een duo uitstekende Hard Rock bands, The New Roses en The Dead Daisies!

De eerste van de dag waren dus The New Roses, deze vierkoppige band uit Duitsland is ondertussen toe aan hun derde album, One More For The Road, en zoiets moet uiteraard gevierd worden met live optredens! De 013 in Tilburg is beroemd voor zijn klank en ook dit optreden maakte daar geen uitzondering op, kristalhelder en haarscherp! De set bestond hoofdzakelijk uit nummers van het nieuwe album en het volk had er duidelijk zin in, meezingers als 'Whiskey Nightmare' gaan er vlot in en de sfeer is uitstekend. Een perfecte opener voor een band als The Dead Daisies!

Wat kan je zeggen over een top band als The Dead Daisies? Dit is een heuse superband, Doug Aldrich, Marco Mendoza, Deen Castronovo, John Corabi & David Lowy hebben gezamelijk zo'n dikke eeuw ervaring en dat is verdomd goed zichtbaar! Je zou haast vergeten dat deze mannen op het klein podium van de 013 staan en niet in een stadium! Maar in tegenstelling tot een stadium heb je hier een klein zaaltje en massa's interacties met het publiek dat dankbaar alles smult wat de mannen serveren!

Dit zou wel eens de show van het jaar kunnen worden volgens mij!