WildFest 2018

Het is ondertussen al 3 jaar geleden dat WildFest voor het eerst doorging in de Spiraal, in Geraardsbergen. Na dat de vorige editie doorging in Ninove is WildFest terug thuis, terug in Geraardsbergen!

We beginnen de dag met de meeest Glam band die Oostende rijk is, Mr. Myst! Net als altijd brengen deze mannen een stevig feestje en ondanks wat problemen met de klank slaagt Mr Myst ook nu weer in om een goede show neer te zetten. Is het perfect? Neen, een tweede gitarist zou wel eens kunnen helpen om de ruwe kantjes hier en daar op te kuisen, maar werkt het? Verdomme ja!

De tweede band is meteen ook de eerste internationale band. Bloody Heels komt uit Letland en hun album klonk alvast veel belovend helaas kon de band me live niet echt overtuigen, de energie is er, de klank was best wel ok, maar toch ontbrak er iets aan de zang. Een gemiste kans.

WildHeart is zowat het hart & ziel van WildFest, opgericht ergens in 2014 is dit waarschijnlijk een van de beste Vlaamse Hard Rock acts die we momenteel hebben, de band groeit zienderogen en elke keer dat ik ze op de planken zie blijf ik versteld in het tempo dat deze 5 koppige band blijft groeien. Ook deze thuis wedstrijd is er terug boenk op, de klank is ondertussen zowat perfect en ook de lichtman heeft zijn draai gevonden waardoor deze leutige meute zijn ding kan doen. 

WildHeart was de laatste Belgische act en we gaan over naar Scandinavië, meer bepaald, Zweden met Bulletrain en man, deze band sloeg in als een bom! Frontman Sebastian Sundberg straalt enorm veel charisma uit en hij kan nog verdomd goed zingen ook! Alles aan deze band is 'af', de nummers zitten goed in elkaar, ze hebben een eigen sound en live blazen ze je uit je sokken! Pure klasse!

Tot nu toe hebben we nog niet echt Sleaze gehad op het podium, tijd om daar verandering in te brengen met The Cruel Intentions! Deze Hard Rock band klinkt lekker vuil en ruig & doorweekt in Whiskey en dat is vooral te danken aan het stemgeluid van Lizzy DeVine, die je misschien wel kent van de band Vains Of Jenna.  Deze band gaat als een hogesnelheidstrein door hun set en de vonken vliegen eraf!

Van Sleaze gaan we terug richting Heavy Metal en Melodieuze Hard Rock met Confess! Net als bulletrain & The Cruel Intensions ligt de lat hier hoog. Zeer hoog! De ene band na de andere zet hier vandaag een strakke set neer en legt de lat hoger en en hoger, en toch gaat Confess erover! Een leuke verrassing was hun  versie van Tina Turner's What's Love Got To Do With It, wat de mannen zonder problemen hun eigen gemaakt hebben.

Na al dat gitaar geweld zou je gaan denken dat er voor Eclipse ondertussen een onmogelijke opdracht klaar ligt, hoe kan je als headliner de vorige bands nog overtreffen? En toch slaagt Eclipse erin om net dat te doen! Wat is deze band goed! Van de zalige ballad 'Hurt' tot de Drum solo verwerkt met 'O Fortuna' uit de Carmina Burana, alles zat gewoon goed! 

Wat kan ik nu zeggen over de derde editie van WildFest? Ze zijn er in geslaagd om zich een eigen niche toe te eigenen met een formule die redelijk uniek is, getuige daarvan waren de vele buitenlanders die aanwezig waren, mensen uit Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk zakken niet zomaar af naar het kleine Geraardsbergen en dit was de beste editie tot nu toe, een uitdaging dus voor de vierde editie in 2019!