Alcatraz lost 13 nieuwe namen

Vandaag maakte Alcatraz 13 nieuwe namen bekend. Dit brengt het totaal op 38 en betekent dat we nog 8 namen tegoed hebben. Hieronder de presentatie uit hun eigen "Noiseletter"

Helloween “Pumpkins United” bijvoorbeeld. Jarenlang bestonden er allerlei vetes tussen Helloween, Kiske, Hansen en Weikath, maar ook hier heelde de tijd alle wonden en kwam men tot een verzoening. De bekroning daarvan sluit onze festivalzondag af in volle glorie, wanneer alle pompoenen aan dek gehesen worden om een spetterend feest met Helloween’s grootste successen aan ons voor te stellen. Ongetwijfeld met de nodige gasten op het podium! Dit staat garant voor een geweldige apotheose!
Ook Noorwegens’s grootste black metalband zakt af naar Kortrijk. Het was de voorbije jaren wat stil geworden rond Dimmu Borgir en het laatste optreden op Belgische bodem dateert alweer van enkele jaren terug. Hoog tijd om de stilte te doorbreken dus. In mei verschijnt eindelijk nog eens een nieuw album en deze zomer staan ze voor het eerst op het hoofdpodium van Alcatraz Festival.
2000 zielen zakten onlangs naar de Brusselse AB af om het concert van Brides Of Lucifer bij te wonen. Brides Of Lucifer betreft een uniek en origineel eerbetoon aan diverse hard rock en metal-iconen door het combineren van een vrouwelijk koor met brute kracht. Oftewel Scala meets metal!
Uit Nederland halen we Epica en Pestilence. Die eerste een fenomeen waarvan we het einde nog niet hebben gezien, de tweede een band die wij al volgen sinds het prille begin en bij ons enkele streepjes voor heeft, al was het maar voor de lichtjes fantastische platen als ‘Spheres’ en ‘Testimony Of The Ancients’.
Ook Antwerpen maakt haar opwachting op Alcatraz. We kondigden eerder Bark aan en gooien er nu Diablo Blvd. bovenop. Sinds de release van hun laatste studioworp ‘Zero Hour’ gaat het hard voor de heren. Kan ook niet anders, wat een plaat is ons dat zeg.
Met de inwijding van the Swamp, vorig jaar, ligt de weg open om bands te programmeren die tot hun volle recht komen in een donkere tent. Wie dan niet mag ontbreken is Amorphis, een Fins gezelschap dat al bijna drie decennia grossiert middels haar unieke mix van folk, doom, death en progressieve metal.
Het gebeurt niet zo dikwijls meer dat er in de melodieuze rockwereld een band opstaat die voldoende charisma in huis heeft om hier en daar nog een wenkbrauw te doen fronsen. Wij hebben er eentje gevonden: Inglorious. Komt zelf zien!
De volgende was er eentje op verzoek. Van onze eigenste Officer Nice dan nog wel: de piraten van Alestorm. Om te kunnen drinken, ja!!
Ze touren niet zo vaak, maar als ze optreden geven de klasbakken van het Amerikaanse Armored Saint wel het volle pond. In 2015 één van dé concerten op Alcatraz. Aankruisen!
Jij hebt het eerder voor diep ingedrukte fuzz pedalen en lang uitgesponnen riffs? Kom op vrijdag naar the Swamp, daar komen die mannen van Atomic Bitchwax immers van jetje geven.
Gary Meskil is een toffe peer, maar Gary Meskil deelt ook peren uit: muilperen! In de vorm van een ontelbare reeks platen is hij met Pro-Pain hondstrouw gebleven aan de mix van hardcore, metal en crossover. Alweer nostalgie!
We gaan er, voor deze keer althans, uit met Kamelot. Een band die staat voor prachtige melodieën, betoverende instrumentale huzarenstukjes, symfonische elegantie én met een nieuw album onder de arm afzakt naar Kortrijk…..

Eerder bevestigd: Status Quo, In Flames, Ministry, Sepultura, Battle Beast, Mr. Big, Fozzy, Ross the Boss, Orden Ogan, Behemoth, Satyricon, Napalm Death, Alcest, Municipal Waste, Primordial, Ufomammut, Crisix, Gruesome, Exhorder, Solstafir, Orange Goblin, Suicidal Angels, The Quill, Bizkit Park, Bark

Alcatraz Hard Rock & Metal Festival tickets

Tickets: Dag- en combi-tickets (ook VIP) alsook tickets voor de camping/campers/motoren beschikbaar via www.alcatraz.be

Hard combi-tickets zijn beschikbaar tot eind april via Popcenter te Kortrijk.