In Flames op Alcatraz Hard Rock & Metal Fest 2018!

Op vrijdag 10, zaterdag 11 én zondag 12 augustus 2018 kunnen liefhebbers van het hardere werk terecht in Kortrijk voor de elfde editie van Alcatraz Hard Rock & Metal Festival!

Zowaar reeds meerdere malen verguisd door een horde oorspronkelijke diehard fans, worden de mannen van In Flames anno 2017 door een veel groter deel van de wereldbevolking op handen gedragen. De, voor een keer geen blonde, Zweden gaan dan ook geen enkele confrontatie uit de weg.

Begonnen in 1990 als één van de bouwmeesters van de melodieuze death metalsound uit Gotenburg, hebben zij steeds een gestage ontwikkeling in hun muziek doorgevoerd. In Flames is een voorbeeld van wat het betekent om standvastig trouw te blijven aan je visie. Een band die zonder omkijken haar eigen zin doet c.q. sound heeft ontwikkeld en daarmee tegelijkertijd vele acts heeft geïnspireerd.

Zonder het oude werk oneer aan te doen, kunnen we stellen dat hun stijlbreuk er ook voor zorgde dat men sindsdien toch wel met kwalitatief betere songs voor de dag komt. We zeiden het al: niet iedereen zal daarmee akkoord natuurlijk, maar laat het een minderheid zijn die In Flames reeds dood en begraven verklaarden. U weet hoe snel dat gaat tegenwoordig.

Ook op ‘Battles’, het inmiddels twaalfde studioalbum, zoeken Anders Fridén en zijn kompanen nieuwe horizonten op. De zwaar groovende moderne metal van In Flames op ‘Battles’ (2016) is opzwepend, meeslepend en ultra aanstekelijk. Niet in de laatste plaats door de meezingbare refreinen en de schitterende, genreoverstijgende gitaarsolo’s van de heren. Zij hebben netjes de valkuil vermeden om in het zonnige Californië te Amerikaans te gaan klinken, met dank ook aan producer Howard Benson (Halestorm, Creed, My Chemical Romance, Motörhead, Papa Roach, …) en uit alles blijkt dat dit een logische stap is in de muzikale evolutie van de band.

Ondanks een verregaande toegankelijkheid klinkt het – vooral vanwege de emotionele zangpartijen en vette gitaarsound – op tijd en stond nog behoorlijk ruw, zodat ‘Battles’ wegluistert als een emotionele rollercoaster van grote klasse.

De plaatsjes bovenaan de affiche van een groot festival zijn doorgaans weggelegd voor de Slipknots, Metallica’s of Iron Maidens van deze wereld, maar sinds kort prijkt ook de naam van In Flames geregeld bovenaan diverse festivalaffiches. In 2015 sneuvelde het officieuze wereldrecord crowdsurfen tijdens een optreden van In Flames, het is misschien iets om in gedachten te houden als de band afzakt naar ’t gevang in Kortrijk.

Tickets: Combi-tickets (ook VIP) alsook tickets voor de camping via www.alcatraz.be / Hard combitickets zijn beschikbaar via Popcenter te Kortrijk