Glenn Tipton neemt een stap terug als gitarist voor Judas Priest

Slecht nieuws uit het kamp van Judas Priest ...

Glenn Tipton, samen met bassist Ian Hill het enige lid van de band dat op alle opnames te horen is, neemt een stap terug en zal niet met de band op tour gaan voor het nieuwe album Firepower, en dit ten gevolge van de ziekte van Parkinson.

Tipton (°25/10/1947) kreeg de diagnose van de vroege stadia van de ziekte reeds 10 jaar geleden, maar ondertussen is het voor hem onmogelijk geworden om de complexere stukken van het Judas Priest materiaal te spelen. In een persoonlijke boodschap deelt hij mee dat hij niet uit de groep stapt en dat het "van levensbelang" is dat Priest op tour gaat. Enkel zijn rol binnen de groep is veranderd. Hij sluit niet uit dat hij hier en daar toch nog op het podium stapt om zich eens uit te leven met "all you metal maniacs".

Als vervanger werd door Tipton zelf Andy Sneap aangeduid. Sneap is vooral bekend als producer/mixing & mastering engineer en produceerde onder andere het recentste album van Judas Priest. Bovendien is hij de gitarist van Hell sinds de reünie in 2008 en was hij één van de stichtende leden van Sabbat.

Judas Priest sluit op 24 juni 2018 de Graspop Metal Meeting af.