Jill Janus (Huntress) overleden op 43-jarige leeftijd.

Huntress meldde donderdagavond 16 augustus middels een Facebookbericht het overlijden van zangeres Jill Janus:

"Het is met pijn in het hart dat wij melden het overlijden van Jill Janus op dinsdag 14 augustus. Na een lange lijdensweg met geestesziekten heeft ze zichzelf van he leven beroofd vij Portland, Oregon (US). Janus was zeer open over haar problemen, in de hoop anderen te kunnen aanzetten hun geestesziekten aan te pakken en te overwinnen.

Janus was een speciale creatievelinge die betrokken was bij meerdere muzikale projecten, waaronder haar rol als zangeres voor de volledig vrouwelijke metal/hard rock cover groepen TheStarBreakers en Chelsea Girls. Daar bovenop was ze mede-componist en brein achter een nog te verschijnen rock opera met Angus Clark (Trans-Siberian Orchestra) en had ze een decennia-lange carrière in New York City als DJ Penelope Tuesdae.

Behalve haar verwezenlijkingen in de muziekwereld en haar stem over mentale gezondheid was ze bovenal een prachtpersoon, vol passie voor haar familie, dierenwelzijn en alternatieve geneeskunde. Ze zal meer gemist worden dan ze ooit had kunnen denken."

Haar levenspartner en Huntress gitarist Blake Meahl was de eerste die haar eer betoonde, ook op Facebook:

"Ik ben niet iemand die veel post, en om dan over iets dermate persoonlijks en pijnlijks te posten is bijzonder vreemd, maar het voelt noodzakelijk aan.

Jill Janus en ikzelf hebben negen jaar besteed aan het maken van een thuis, een gezin zijn en bouwen aan ons passioneel project Huntress. Het vernietigend gevoel te weten dat ik haar nooit meer zal zien is de meest verpletterende emotie die ik ooit gevoeld heb.

Schat, ik hoo dat je de vrede gevonden hebt die je op deze planeet nooit kon vinden. Ik mis je enorm en zal altijd een deel van je in mijn hart dragen. Tot op Aldebaran."

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.