Nieuw album SCARVED - Flashback

SCARVED is een female fronted rockband uit België, dewelke zich muzikaal beweegt op de dunne lijn tussen Rock en Metal.

Enerzijds geïnspireerd door de Classic Rock uit de jaren ’70 en anderzijds door diverse stromingen in de hedendaagse rock en metal, brengt SCARVED stevige hardrock op een eigen manier die de geest van de Classic Rock levendig houdt.

SCARVED bestaat uit:

Caro Verboven: Lead Vocals

Luc Van Dessel: Guitar & backing vocals

Vincent De Laat: Bass & backing vocals

Kjell de Raes: Drums & backing vocals

 

Momenteel heeft de band 2 full albums, 3 singels en 5 officiële videoclips op het palmares staan.

Inmiddels deelde SCARVED reeds de affiche met o.a.: “Tygers Of Pan Tang, Doro, Symphony X, Ad Vandenberg’s Moonkings, Nazareth, o/d Saxon, The Dead Daisies, Lee Aaron, e.a. …”

SCARVED wordt in januari 2013 opgestart door zangeres Caro en gitarist Luc, samen met Wim Wouters op bas en Geert Marien op drums.

In mei 2014 tekent de band een worldwide recorddeal bij het Griekse rock & metal label “Sleaszy Rider Records” en enkele maanden later komt hun eerste full album “Dynamite” op de markt. Het album wordt internationaal vrij goed onthaald en een tweede album “Lodestone” volgt in mei 2017, wat eveneens mag rekenen op positieve reacties uit de internationale pers.

Het derde album wordt gepland voor eind 2019, echter door omstandigheden worden zowel Geert als Wim genoodzaakt om de band vroegtijdig te verlaten. Een nieuwe ritmesectie wordt gevonden in Vincent De Laat op bas en Kjell De Raes op drums.

De geplande release van het derde album wordt aanvankelijk uitgesteld naar de zomer van 2020 maar de Covid 19 pandemie beslist er anders over. Uiteindelijk kunnen de opnamen begin 2021 worden afgerond en is de release van het derde album voorzien op 7 mei 2021.

Website: www.scarved.be

Facebook: https://www.facebook.com/scarvedband

YouTube kanaal: SCARVED

Flashback
SCARVED
  1. Fly
  2. Flashback
  3. Schizofrenia
  4. Nightshift
  5. Poison Kiss
  6. Head Over Heels
  7. Rising Soul
  8. Lost In Space
  9. Lockdown
  10. Catch Me Offline(bonustrack for CD and Digital)