Nieuwe single en nieuw album voor SCAR OF THE SUN

Het Griekse moderne metal quintet SCAR OF THE SUN staat klaar om het volgende niveau te bereiken met de release van hun buitenaardse derde full-length, Inertia, uit 14 mei 2021 via Napalm Records, en heeft de opwindende tweede single en officiële video voor het titelnummer van het album uitgebracht!

Na de recente onthulling van hun keiharde eerste aanbod, "I Am The Circle", zal SCAR OF THE SUN hun volgende spetterende anthem met zijn aanstekelijke refrein brengen, klaar om voor altijd in de gedachten van de luisteraar te blijven hangen. Beginnend met een instrumentaal intro, roept "Inertia" volledige agressie op - een stem verheffend voor alles wat gaat komen en lyrisch het idee ontledend dat degenen die de wereld besturen, willen dat de samenleving verdoofd is. Het nummer wordt visueel onderstreept en slim vertolkt door een indrukwekkende videoclip, opgenomen en geregisseerd door Achilleas Gatsopoulos.

SCAR OF THE SUN over de video voor "Inertia":

“Het is adembenemend om te zien hoe de emoties en woorden die je op papier zet op zo'n geweldige manier worden gematerialiseerd en gevisualiseerd! Het werk van Achilleas Gatsopoulos overtrof nogmaals onze verwachtingen! Achilleas nam het hele lyrische concept van het Inertia-album waar en beeldde het uit en hij slaagde erin het in een vier minuten durend meesterwerk van een video te passen. We hopen dat iedereen er net zo van zal genieten als wij! "

Achilleas Gatsopoulos voegt toe:

"Om verder te gaan waar de albumhoes was gebleven, werden de kenmerkende Jugendstil/ Dieselpunk/ Ancient Minoan-ontwerpelementen van de band gecombineerd met een expressionistische filmbenadering om de ingewikkelde illustratie tot leven te brengen en de lyrische concepten in visuele vorm te manifesteren."

Zanger Terry Nikas over de tweede single, "Inertia":

“Het openingsnummer van het album is een verrassingsaanval! Een amalgaam van goede oude Zweedse death metal met moderne kleuren, het is de agressie die je helemaal niet had verwacht! ''

Pre-order SCAR OF THE SUN's nieuwe album Inertia NU!

Na het podium te hebben gedeeld met uitstekende acts als Dark Tranquillity en Insomnium, evenals landgenoten Rotting Christ, heeft SCAR OF THE SUN naam gemaakt met het zeer bijzondere vermogen om moderne metalgeluiden te versmelten met atmosferische soundscapes en dynamische riffs. Hun aanstaande derde studioalbum, Inertia, biedt een frisse kijk op melodieuze, atmosferische, vaak progressief beïnvloede metal terwijl ze een uniek pad inslaan, en fungeert als een vervolg op hun titelloze demo (2005), debuut full-length, A Series Of Unfortunate Concurrencies (2011) en tweede album In Flood (2016).

 

Op Inertia gebruikt SCAR OF THE SUN wetenschappelijke terminologie om hun gepassioneerde berichten van moeilijke beproevingen en sociaal bewustzijn tekstueel over te brengen, waarbij een overkoepelend thema wordt behandeld dat een van de zwaarste lasten van de samenleving weerspiegelt - dat financiëel gewin bloeit ten koste van de mensheid en het levensonderhoud van Jan-met-de-pet.

Terry Nikas over het album:

“Dit album is onze aanklacht van de wantoestanden in de wereld! Het meest agressieve album dat we tot nu toe hebben gemaakt, geeft aan wat onze huidige bedoelingen zijn! Het belangrijkste concept van Inertia gaat over hoe financiële belangen in strijd zijn met het leven van gewone mensen van alledag, waar je ook vandaan komt, aangezien winst geen ethiek en nationaliteiten kent.

We worden laboratoriumratten en worstelen in ons dagelijks leven, terwijl tegelijkertijd die extreme minderheid die de financiële belangen beheert, mensen als getallen ziet en onze levens als mieren aanziet. Dit zijn zaken die me zorgen baren en irriteren en ik moest ze van me afschrijven. "

 

Instrumentale intro "Hydrogen" wakkert de boel aan vooraleer over te gaan in het compromisloze titelnummer "Inertia", terwijl de "Quantum Leap Zero" -trilogie zeer intense en dramatische gebeurtenissen weergeeft die plaatsvonden in Griekenland in 2015: onderdrukking, opkomst/ revolutie en enorme nederlaag op het einde. Te beginnen met "Quantum Leap Zero I: Torque Control", onthult SCAR OF THE SUN een geheel nieuw instrumentaal facet van de plaat, waarbij hun soundscapes worden gesplitst met opvallend desolate vibes. "Quantum Leap Zero II: Transition To Turbulence", aan de andere kant, roept op tot een ongetemde storm om alles te vernietigen, gevolgd door atmosferische "Oxygen", verpletterende "The Fallible Experiment" en aangrijpende trilogie-afsluiter "Quantum Leap Zero III: Thrust ”. Inertia eindigt met “Anastasis” (Grieks voor “wederopstanding”), een intens nummer over de vreselijke pijn van het verliezen van iemand van wie je houdt. Met deze afsluiter weet SCAR OF THE SUN pijn onder woorden te brengen en deze tastbare wanhoop om te zetten in emotionele muziek.

Inertia werd opgenomen en gemixt door singer-songwriter Terry Nikas in Zero Gravity Studios in Athene, Griekenland en gemastered door de legendarische Jens Bogren (Opeth, Katatonia, Dimmu Borgir) in Fascination Street Studios, Zweden.

Inertia
SCAR OF THE SUN
 1. Hydrogen
 2. Inertia
 3. I Am The Circle
 4. Quantum Leap Zero I: Torque Control
 5. Quantum Leap Zero II: Transition To Turbulence
 6. Oxygen
 7. The Fallible Experiment
 8. Quantum Leap Zero III: Thrust
 9. Singularity Collapse
 10. Zenith To Minos
 11. Anastasis