Phil Mogg verlaat UFO na afscheidstoernee

Phil Mogg, de frontman van UFO, heeft zijn afscheid van de band aangekondigd. Mogg, het enige lid dat altijd deel uitmaakte van de bezetting en te horen is op de 22 studio albums van de in 1969 opgerichtte band, zal UFO verlaten na de toernee voor de 50ste verjaardag volgend jaar.

In een bericht op de site van de band deelt Mogg het volgende mee: "Deze beslissing zit er reeds lang aan te komen, ik was er al mee bezig aan het einde van de vorige twee UFO tours. Ik wil dit geen afscheidstour noemen aangezien ik een hekel heb aan dat woord, maar de tour van volgend jaar zal m'n laatste tapdans met de band zijn."

"In 2019 is UFO 50 jaar oud, dus de timing voelt goed. Er komt een laatste tour in de UK en we zullen ook een aantal shows spelen in een aantal steden waar de band een sterke band mee heeft. Buiten de UK zal het een korte tour zijn. Onderweg zijn is niet altijd een luxe leventje, en hoewel het spelen nog even fijn is als altijd, is al wat er omheen hangt echt vermoeiend geworden. Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat ik er mee zou stoppen als het ooit zover zou komen, dus dat is wat ik ga doen. Dit is het juiste moment voor mij om er mee te stoppen."

Mogg insinueert ook dat de band mogelijk zonder hem zou kunnen door gaan: "Ik heb de anderen duidelijk gemaakt hoe het is. Ze weten dat het mijn tijd is om te gaan en ze weten dat ze zonder mij mogen doen wat ze maar willen, maar dat ik niet meer wil optreden of platen maken. Dit gezegd zijnd zou ik misschien toch nog een solo album kunnen maken. Daar moet ik nog eens over nadenken ..."

"Het beste woord in deze situatie is misschien 'bitterzoet',maar mijn tijd is gekomen en wat me nu nog rest is zorgen dat we er een goede tour van maken."

Er zijn nog geen verdere details over de afscheidstour bekend gemaakt.

UFO vorig jaar op Raismes Fest