Stoner rock power trio VEUVE laat album details los + eerste single!

Italiaanse power-stoner-rockers VEUVE neemt een nieuwe stap en zal hun langverwachte, tweede album, 'Fathom' op 31 mei uitbrengen met Argonauta Records!

VEUVE's verfrissende mix van fuzzy seventies-achtige riffs vereren nogmaals de wil van moeder Sabbath, vader Kyuss en de grote broer Hawkind, oneindige kraut-rock drijft in het moderne post-metal. Vandaag deelt de band niet alleen de album illustraties en tracklist met ons, maar ook een eerste nummer van hun aanstaande album!

Blij om eindelijk de release van Fathom aan te kondigen, een werk dat we als van ons voelen van de eerste tot de laatste minuut en dat de evolutie in stijl en geluid voortzet begonnen in Yard, onze vorige release. De opnames bestrijken bijna heel het jaar 2018, dat is ook een moeilijk jaar geweest voor ons als band en als individuen, maar we zijn echt trots op het resultaat. Kan niet wachten om het op het podium te brengen!  Fathom zelf is een zeer gevarieerd album: van de arrogante, klassieke heavy rock met veel fuzz naar meer psychedelische, post-rockachtige situaties, met vele 'spacy' fragmenten; we laten de dingen gewoon vleien.

Radars Are High is in zekere zin het titelnummer van het album: het is een op Orwell's 1984 geïnspireerd nummer dat het album met groovende harde riffs opent tot een schone, vloeiende sound; eigenlijk een goed visitekaartje voor de rest van het album! 

Luister hier naar het album openingsnummer 'Radars Are High'!

Fathom
Veuve
  1. Radars Are High
  2. Taste Of Mud
  3. Following
  4. Death Of The Cosmonaut
  5. Low In The Air
  6. The Unseen
  7. Into The Smoke

Beschikbaar op 31 mei in cd- en digitale formaten bij Argonauta Records, pre-order van het album, meer nummers en een tourschema zullen binnenkort volgen!

VEUVE is:
Andrea Carlin - Drums
Stefano Crovato - gitaar
Riccardo Quattrin - Bas