Throne of Thorns presenteert eerste single en videoclip … !!!

Vandaag, 22 december 2023, brengt de nieuwe Metal band Throne of Thorns de eerste single en videoclip uit voor het nummer "Underworld".

Stream/download de track hier

"Als eerste single van het album is dit nummer gebaseerd op persoonlijke ervaringen en benadrukt het de moeilijke strijd waarmee velen worden geconfronteerd als gevolg van het hedendaagse gebrek aan empathie binnen een steeds individualistischer wordende samenleving. Het richt zich op de impact van pesten en de tegenstrijdige emoties die slachtoffers ervaren." Throne Of Thorns commentaar.

Met kracht en precisie smeedt THRONE OF THORNS, een nieuwe Belgische metalband, meesterlijk harmonieuze melodieën en dynamische zang op een solide basis van pakkende gitaarriffs. Opgericht door gitarist en songwriter Thomas Jethro Verleye, heeft de band een getalenteerde line-up van muzikanten samengesteld, waaronder de Ostrogoth zanger Josey Hindrix, Wim Rotthier op keyboards, Guy Vercruysse (Reject the Sickness) backing vocals, productie, mixen, en Baruch Van Bellegem op drums.

THRONE OF THORNS maakt een unieke sonische reis door melodieuze, heavy, power en progressieve metal naadloos te mengen en spreekt daarmee een divers publiek aan... voor fans van Blind Guardian, Gamma Ray, Fates Warning, Avantasia, Stratovarius en Helloween. Hun full-length debuutalbum 'Converging Parallel Worlds' is een muzikale achtbaan, die de dringende problemen van wereldwijde onrechtvaardigheid behandelt en zich verdiept in de verleidelijke greep van kapitalisme, machtsmisbruik en genotzucht. De titel van het album dient als metafoor voor de slinkende tijd die ons rest om onze destructieve koers te wijzigen, om te voorkomen dat de aarde en de mensheid bezwijken onder de verwoestingen van meedogenloze welvaart. Met stijgende melodieën en gedenkwaardige refreinen creëert THRONE OF THORNS muziek die in de geest blijft hangen en bij elke luisterbeurt nieuwe lagen onthult.

De mastering van het album werd toevertrouwd aan Jacob Hansen, een internationaal geprezen Deense producer die bekend staat om zijn onwrikbare inzet voor sonische perfectie.
'Converging Parallel Worlds' wordt uitgebracht op 16 februari 2024 als digipack cd en digitale streaming/download.

Pre-order het album hier

 • Geproduceerd en gemixt door Guy Vercruysse
 • Gemixt door Guy Vercruysse
 • Gemasterd door Jacob Hansen bij Hansen Studios
 • Cover art en ontwerp door Harley Velasquez

Throne of Thorns zijn:

 • Thomas Jethro Verleye - Lead & ritme gitaren, bas, orkestrale arrangementen
 • Josey Hindrix - Lead & achtergrondzang
 • Wim Rotthier - Toetsen & piano
 • Guy Vercruysse - achtergrondzang
 • Baruch Van Bellegem - Drums

TRACK LIST:

 1. Rise
 2. Storm Maker
 3. Atomic Retribution
 4. Black Diamond
 5. Converging Parallel Worlds
 6. Underworld
 7. Throne of Thorns
 8. Fire and Ice

Volg Throne of Thorns:
Official Site: https://www.throne-of-thorns.com
Facebook: https://www.facebook.com/ThroneofThornsmetal
Instagram: https://www.instagram.com/throne_of_thorns_official
YouTube: https://www.youtube.com/@ThroneofThorns_official
Vi.Be: https://vi.be/platform/ThroneofThorns