Foutmelding

 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$bundle is deprecated in EntityAPIController->load() (regel 256 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/sites/all/modules/entity/includes/entity.controller.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$field_paragraph_art_cover is deprecated in field_attach_load() (regel 661 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/modules/field/field.attach.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$field_paragraph_art_title is deprecated in field_attach_load() (regel 661 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/modules/field/field.attach.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$field_paragraph_art_artist is deprecated in field_attach_load() (regel 661 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/modules/field/field.attach.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$field_paragraph_art_toc is deprecated in field_attach_load() (regel 661 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/modules/field/field.attach.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$rdf_mapping is deprecated in rdf_entity_load() (regel 412 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/modules/rdf/rdf.module).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$_field_view_prepared is deprecated in field_attach_prepare_view() (regel 1154 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/modules/field/field.attach.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$entity_view_prepared is deprecated in entity_prepare_view() (regel 8260 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/includes/common.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$content is deprecated in EntityAPIController->buildContent() (regel 587 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/sites/all/modules/entity/includes/entity.controller.inc).

The Sad Flowers - The Sad Flowers

Van bij de eerste tonen gooit dit album mij ruim dertig jaren terug in de tijd. Zonder echt overduidelijk leentjebuur te spelen bij een specifieke band roepen de klanken van dit Antwerpse duo bij mij de geest van het vroege Studio Brussel op, de tijd toen deze zender nog echt de vinger aan de pols van alternatieve muziek had. De geest van bands als Big Country, Bruce Cockburn, The Smithereens, "Neue Deutsche Welle" maar vooral Nick Cave is nooit ver weg. Als het duo voor backing vocals gaat zijn diens Bad Seeds trouwens ook plots van de partij.

Ondanks deze retro-vibe komt de klank niet "ouderwets" over en krijg je helemaal niet de indruk naar één of andere "Tribute to the Eighties" band te luisteren. Wel in tegendeel: zoals in het "mission statement" op de Bandcamp pagina vermeld staat slagen ze er in om al deze invloeden tot een homogene, eigen sound te verwerken. Met 72 minuten is dit zeker geen kort album, maar er staat geen seconde "filler" op.

Ook de opnamekwaliteit is beter dan gemiddeld te noemen, met duidelijk te onderscheiden instrumenten en voelbaar aanwezige kickdrums en bas.

Website: http://thesadflowers.com/
Facebook: https://www.facebook.com/TheSadFlowersBand/
Bandcamp: https://thesadflowers.bandcamp.com/
Twitter: https://twitter.com/TheSadFlowers

The Sad Flowers
The Sad Flowers
 1. The Cry
 2. The Calling
 3. Hate
 4. Thin Air
 5. Never Mind
 6. Walk The Line
 7. Liar
 8. Schmetterling
 9. Feeling Strange
 10. The Legend
 11. Full Moon
 12. The Autumn Of Life
 13. Mortal Soul?
 • Format reviewed: CD
 • DR-waarde: DR8
 • Label: Self released
 • Release Date: 1/11/2017