The Sad Flowers - The Sad Flowers

Van bij de eerste tonen gooit dit album mij ruim dertig jaren terug in de tijd. Zonder echt overduidelijk leentjebuur te spelen bij een specifieke band roepen de klanken van dit Antwerpse duo bij mij de geest van het vroege Studio Brussel op, de tijd toen deze zender nog echt de vinger aan de pols van alternatieve muziek had. De geest van bands als Big Country, Bruce Cockburn, The Smithereens, "Neue Deutsche Welle" maar vooral Nick Cave is nooit ver weg. Als het duo voor backing vocals gaat zijn diens Bad Seeds trouwens ook plots van de partij.

Ondanks deze retro-vibe komt de klank niet "ouderwets" over en krijg je helemaal niet de indruk naar één of andere "Tribute to the Eighties" band te luisteren. Wel in tegendeel: zoals in het "mission statement" op de Bandcamp pagina vermeld staat slagen ze er in om al deze invloeden tot een homogene, eigen sound te verwerken. Met 72 minuten is dit zeker geen kort album, maar er staat geen seconde "filler" op.

Ook de opnamekwaliteit is beter dan gemiddeld te noemen, met duidelijk te onderscheiden instrumenten en voelbaar aanwezige kickdrums en bas.

Website: http://thesadflowers.com/
Facebook: https://www.facebook.com/TheSadFlowersBand/
Bandcamp: https://thesadflowers.bandcamp.com/
Twitter: https://twitter.com/TheSadFlowers

The Sad Flowers
The Sad Flowers
 1. The Cry
 2. The Calling
 3. Hate
 4. Thin Air
 5. Never Mind
 6. Walk The Line
 7. Liar
 8. Schmetterling
 9. Feeling Strange
 10. The Legend
 11. Full Moon
 12. The Autumn Of Life
 13. Mortal Soul?
 • Format reviewed: CD
 • DR-waarde: DR8
 • Label: Self released
 • Release Date: 1/11/2017