Trouble Agency - Suspected

Trouble Agency, een naam met al een hele bagage ... Deze in 1993 opgerichtte band heeft reeds heel wat line-up wissels gekend en mede hierdoor is dit "nog maar" het 2de full album dat ze uitbrengen, hoewel er ook nog een 3-tal demo's en een EP op het palmares staan. Het kwam reeds in oktober uit, maar de persmachine is nu pas op gang gekomen, wat wel jammer is.

Reeds van in de beginperiode speelt de groep een vorm van thrash die in niets moet onderdoen voor de "grote voorbeelden" uit de beginjaren van het genre. Ook dit nieuwe album is hierop geen uitzondering, en reeds van bij de eerste tonen krijgen we snoeiharde, strakke thrash te horen, die mij vooral doet denken aan het betere werk van Anthrax.
Wat echter vooral opvalt is de zeer goede klankbalans/mix, waardoor in de eerste plaats de baslijnen duidelijk aanwezig zijn wat bij thrash in het algemeen, en modernere opnames in het bijzonder wel eens een probleem durft te zijn. Ondanks dat het album slechts een DR-score (zie achtergrond) van 6 heeft, wat niet meer dan de huidige industrie standaard is, kunnen we hier toch spreken van een album met serieuze "punch". Het album komt ook zeer evenwichtig over, met variatie in het tempo van de nummers, krachtige vocals en een over de hele lijn zeer strakke vertolking.

De kwaliteit van songwriting en opname zijn voor mij ruim voldoende om "Suspected" te kronen tot één van de beste albums van Belgische bodem die ik in 2017 gehoord heb.

Line-up
Didier Van Coppenolle – Rhythm Guitar
Larry Van de Rostyne – Lead Guitar
François De Bock - Drums
Simon Mouawad - Bass
Kevin Nolis - Vocals

Official website: http://www.troubleagency.be/
Twitter: @TroubleAgencyBe
Facebook: https://www.facebook.com/troubleagencyofficial/
Youtube: https://www.youtube.com/user/troubleagency

Upcoming Shows
23/03/2018 - 19:00 - Trouble Agency + Promethium - JH Asgaard - Gent (B)

Suspected
Trouble Agency
 1. Pawn Of God
 2. Survival Of The Fittest
 3. Tears Of Blood
 4. Sad
 5. Back Off
 6. What's Done Is Done
 7. Collateral Damage
 8. Suspected
 9. And Then You Kneel
 10. Banksters
 • Format Reviewed: 128 kbps MP3
 • DR Score: 6
 • Label: Eigen beheer
 • Release Date: Oktober 2017