Nieuwe single + interview SynlakrosS

SynlakrosS is een Melodic Death Metal band uit Spanje, met invloeden van alternatieve metal, nu metal en metalcore. Zoals de band het zelf beschrijft: Killer Metal Music!

Op 25 april 2024 komt de eerste single uit van het aankomende nieuwe album: Bunnies and Bows.

Op 10 oktober 2023 gaf SynlakrosS hun eerste concert in België, in Club Hell te Diest. Voor de show had Dennis Barbion een uitgebreid gesprek met zangeres en songwriter Patricia Pons. Tijdens het interview bespraken ze verschillende aspecten van de band, haar zangstijl, en meer. Dit is wat ze deelde over het nieuwe SynlakrosS album.

De band nam hun eerste demo op in 2011. Hoe zou je de evolutie van de band beschrijven, qua muziek, teksten en misschien ook je zang?

De evolutie is enorm. Toen we begonnen, wisten we niets over de muziekindustrie, hoe we moesten opnemen in een studio, of zelfs over onze eigen instrumenten. We kenden slechts een paar basisprincipes, dus de groei is op alle fronten significant. Ook voor mij, zoals eerder besproken in het interview, is de ontwikkeling van mijn zang groot. Ik streef ernaar om met elk nieuw album beter te worden en mezelf uit te dagen met verschillende zangstijlen. Dit geldt ook voor de andere bandleden, met de ambitie om beter te spelen, betere nummers te schrijven en grotere tours te doen. Wat de teksten betreft, in het begin, tijdens het demotijdperk, experimenteerde ik met verschillende thema's. Maar later besefte ik dat ik het prettiger vond om elk album als een apart project te behandelen, waarbij elk album rond eenzelfde thema draait. We begonnen met Sci-Fi (het Melodichrome-album), gevolgd door het Wilde Westen (Death Bullets for a Forajido) en vervolgens demonen (Malice Murder). Met de demonen en donkere teksten voelde ik me meer op mijn plek, wat leidde tot het 0K4M1-album. Ook de EP Ideas Are Bulletproof heeft een duisterder tintje. Ik denk dat ik me daar comfortabeler bij voel; het is voor mij zelfs heel eenvoudig om teksten te schrijven over bloed, haat, het doorsnijden van kelen, enzovoort. [glimlacht]

Dat heeft ook mijn voorkeur, hoewel dat niet zo belangrijk is.

Geweldig! Dan ga je het volgende album fantastisch vinden. Het wordt waanzinnig en heeft veel... het behoudt dezelfde vibe.

Over het nieuwe album postte je op social media: "Het wordt directer, agressiever, persoonlijker, een vuistslag in het gezicht...

Absoluut. [lacht]

Vertel ons er alsjeblieft meer over.

Het volgende album gaat over... en sssht, want dat is een geheim, het behandelt geestelijke gezondheid, depressie, angst, enzovoort. De donkere dingen die we in ons hoofd hebben... Ja, dat soort zaken. Dus het wordt agressiever en de teksten zullen veel grove taal bevatten. Ik bedoel, de allereerste keer dat ik iets zei als 'motherfucker' in songteksten, was op de EP (Ideas Are Bulletproof), in het nummer Death/Hate. Er is een klein stukje waar 'motherfucker' in voorkomt, maar in het volgende album zal het meer zijn, meer 'motherfuckers' en grove woorden, en ik vloek veel. Daarom wordt het volgende album agressiever, niet alleen muzikaal maar ook tekstueel, en het wordt hoe dan ook bruut.

Oké! Wanneer komt het nieuwe album uit? In welke maand of periode?

Misschien het volgende voorjaar. [Lente 2024]

Na de tour die we nu doen, gaan we volgende maand de studio in. Het kan een lang proces worden, maar dat staat nog niet vast. Na de opname van het album moeten de nummers gemixt worden, en iedereen in de band moet er tevreden over zijn, enzovoort. Er komt ook veel kijken bij merchandising, zoals de ontwerpen die ik maak, dus het is een langdurig proces.

[Patricia is ook illustrator en verzorgt de ontwerpen voor de album- en singlehoezen, t-shirts, enzovoort.]

Perfect! De lente, dus laten we zeggen, over zes maanden?

"Misschien iets meer dan dat. Maar het plan is voorjaar 2024.

[Ondertussen heeft de band al aangekondigd dat de release van het nieuwe album Mental Parasites in de zomer van dit jaar zal plaatsvinden.]

Leuk! Bedankt voor het interview, Patricia. Veel geluk en succes gewenst.

Met dank aan Peter Vangelder (musika.be) voor de concert foto's in Club Hell, Diest