Alcatraz Festival 2018 - Dag 3

Time flies when you're having fun, de eerste 2 dagen van Alcatraz vlogen voorbij en ondertussen staan we terug in de zon voor de eerste band van de dag: Orden ogan! Lekker klinkende Power Metal uit Duitsland! Een goeie maar nogal statische band, het ontbreekt alleen een beetje aan oomph zoals ze zeggen. 

De U.K. is het thusfont van veel Metal & Hard Rock bands en eentje van de jongere generatie Hard Rock bands is Inglorious, de band rond Nathan James (gekend van onder meer The Voice & Superstar) is een uitstekende band en maar helaas werd hun optreden geplaagd door nogal wat klank problemen. 

Een van mijn favoriete Black Metal bands is zonder twijfel Primordial, hun mix van Celtic Folk samen met Black Metal en de intense vocals van Nemtheanga zorgen voor een dreigende wall of sound die als een pletwals over het publiek trekt.

Aaaarrr! It's a pirate's life for me! Als er 1 band is die een feestje kan bouwen, dan is het Alestorm wel, er is geen serieuze noot in deze band en net dat maakt het net zo'n feest! Maed & Weches and pirates ahoy!

Primordial was niet de enige pletwals die aanwezig was vandaag, ook de Polen van Behemoth waren terug van de partij en zoals altijd zorgen Nergal en de zijnen voor de nodige auditaire mokerslagen!

In Flames bestaat ondertussen al sinds 28 jaar, de Zweden zagen het licht in 1990 in Gothenburg en liggen aan de basis van wat we tegenwoordig melodieuze Death Metal noemen. Doorgeen de jaren evolueren de mannen meer naar een mix van metalcore & groove metal waardoor er meer & meer variatie in hun sets komen. Een echte wall of sound en een band die er duidelijk zin in had zorgen er dan ook voor dat de weide uit zijn dak gaat.

Pumpkins United! De show van Helloween met Michael Kiske én Kai Hansen samen met de andere mannen, Michael Weikath, Markus Grosskoph, Andi Deris, Sasha Gerstner én Daniel Löble was voor mij het hoogtepunt van deze editie van Alcatraz! Deze Power metal legendes weten hoe ze een show moeten neerzetten! Een setlist om U tegen te zetten! Een show van een dikke 2 uur die zo voorbij vliegt en waarop we de longen uit ons lijf kunnen brullen!

Foto's door Erwin Poppe & Ann Kermans.