Devils Rock for an Angel 2021

Kanker is echt een lelijke ziekte die veel te veel mensen treft, en sinds 2015 organiseren Ann Devos en Didier Declercq Devils Rock For An Angel, een metal festival dat via deze weg geld inzamelt voor goede doelen. Ook dit jaar was er terug een Devils Rock For An Angel en met maar liefst 9 bands op de affiche was het een verdomd geslaagd feestje!

We starten de dag met Hunter, en man, dat was een sterke start! Hunter klinkt als een 80's Heavy Metal band met invloeden van de grootheden van de NWOBHM en toch klinkt alles origineel en nieuw, wat een opener!

Ook Shuulak uit Nederland barstte van de energie en passie en dat werkt aanstekelijk, pure traditionele heavy metal en strak gebracht, zo zien we het graag!

We gaan van Heavy Metal over naar een meer Grunge/Rock geluid met de mannen van Liquid Therapy, maar eerlijk gezegd? Na bands als Hunter en Shuulak kon de band me niet echt overtuigen, de vonk sloeg niet over ondanks het enthousiasme van de groep op het podium.

Na Grunge gaan we terug naar Metal, naar Thrash Metal! Objector gaat als een sneltrein te keer en verdomme, zo hebben we het graag! Het gaat snel, het gaat luid en het gaat hard!

De meeste onder ons zijn ondertussen al vertrouwd met de Death Metal van Carrion en ook nu weer slagen ze er in om een stevige set neer te zetten.

Na Death Metal gaan we terug de wat meer traditionele toer op met Sin Savage, en hier heb ik toch een dubbel gevoel bij, er zit potentieel in de band, maar ik kon me niet ontdoen van de indruk dat de zang geforceerd klonk, jammer, want de band heeft toch wel enkele goeie songs in hun oeuvre, zoals bv het meezingbare  "Lost In The Dark".

Signs Of Algorithm is al vaker het revue gepasseerd bij Metalheads.be, en terecht! Deze Metalcore band barst van de energie en ook deze keer was het een bom op het podium en de vonken sprongen eraf!

Ook de fans van Symphonic Metal kregen hun deel met een enorm sterke set van Cathubodua, en wat is deze band gegroeid sinds de laatste keer ik hen live zag en dat vocaliste Sara Vanderheyden een stuk kan zingen, daar kan geen twijfel over bestaan, een goeie set gebracht met overtuiging en enthousiasme, het enige minpuntje was de feedback in het begin.

We naderen stillaan het einde, de headliner voor de dag is Reject The Sickness en simpel gezegd, dit sloeg in als een bom! De energie en kracht die deze band uitstraalt is enorm.

Ook de afterpartie was voorzien van muziek dankzij de coverband Back To Back, die een hoop klassiekers laat passeren en ook deze mannen smijten zich volledig. Aan enthousiasme was er echt geen gebrek op deze editie van Devils Rock For An Angel!