Evil Invaders - King Hiss - Channel Zero - 16/12/2017 - De Kreun, Kortrijk

Op een van de laatste koude dagen van 2017 trokken we naar het verre Kortrijk voor het slotconcert van de release tour voor het nieuwe album van Channel Zero, Exit Humanity.

Aangezien het voor King Hiss een thuismatch was viel de taak om te openen op de schouders van Evil Invaders . Met hun recent verschenen ijzersterke tweede album Feed me Violence onder de arm stak het viertal naar goede gewoonte zeer energiek van wal. Met een niet aflatend bombardement van nummers kregen ze moeiteloos het reeds talrijke publiek mee en was de hun toebedeelde speelduur veel te kort.

Local heroes King Hiss speelden op deze thuismatch een geroutineerde stevige set. Het ondertussen nog talrijker publiek kon hun crossover van stoner rock en metal met industriële invloeden duidelijk wel apprecïeren, waardoor de band bijna ongemerkt over het voorziene half uur ging.

De pièce de résistance Channel Zero, voor deze tour verrijkt met een extra gitarist, gaven blijk van een vernieuwde honger. Geruggesteund door een ontketende Olivier De Martino (bas) en Seven Antonopoulos (drums) konden zanger Franky De Smet - Vandamme en gitaristen Mikey Doling en nieuwkomer Christophe Depree zich gerust laten gaan. Dit resulteerde in een wervelende set met in de eerste helft vooral nummers uit de recentste albums.

Een zich duidelijk amuserende Franky waagt zich een aantal keren met wisselend succes aan bindteksten in het Westvlaams, tot groot jolijt van een ondertussen nokvolle Kreun. Voor "Help" haalt hij Evil Invaders en King Hiss terug mee op het podium en maakt duidelijk dat volgens hem hier de toekomst staat. Met deze klassieker zetten ze de laatste phase van het concert in, met o.a. een fenomenale "Reign in Blood"-cover.

Voor de afsluiting zorgt Black Fuel, met een 4-tal jongeren op het podium, die zelfs nog geen tieners zijn. Op die manier maakt Channel Zero duidelijk dat de toekomst niet enkel bij het jong geweld ligt, maar zeker ook nog aan hen toe hoort!

Setlist

 1. Intro - Dark Passenger
 2. Ammunition
 3. Hot Summer
 4. Fools Parade
 5. Unsafe
 6. Blood Letters
 7. Exit Humanity
 8. Let The Games Begin
 9. Bad To The Bone
 10. Dashboard Devils
 11. Wish You Well
 12. Mental Breakdown
 13. Refugee
 14. Help
 15. Suck My Energy
 16. Reign In Blood
 17. Black Fuel

Met dank voor de foto's aan Andy Maelstaf - musika.be