Evil Or Die 2018 - dag 2

De tweede dag van Evil Or Die! De Metal dag, hier gaan we! We beginnen de dag met Melodische Death Metal van eigen bodem, Oceans Burning is nog een zeer jonge band maar man wat een gedrevenheid! 

Violent Sin zag ik eerder al aan het werk tijdens de Wacken Battle en toen konden ze me niet echt overtuigen en ook nu ontbreekt er dat beetje extra om mijn aandacht te vatten maar het valt niet te ontkennen dat de mannen pakken beter waren dan toen, de groep lijkt coherenter en spelen hun Thrash veel overtuigender, benieuwd hoe deze evolutie zich verder zal zetten!

Wat Speed Queen betreft waren er geen verrassingen, Speed Queen is altijd een feestje en ook deze keer was dat zo, dit zooitje ongeregeld staat met plezier op het podium en gaan ervoor met een volle 120%!

Na de Speed Thrash van Speed Queen naar Combat Metal met Fireforce! Wat kan men zeggen over de groep van Erwin Suetens dat nog niet gezegd werd? Na talloze line-up changes staat de groep nog altijd als een rots in de branding en deze line-up bestaat niet helemaal uit nieuwe namen, Christophe De Combe zit terug op de drums en ook Marcus Rooky Forstbauer is terug van weggeweest.

Soren Adamsen neemt de vocals voor zich en op bass hebben we nu Serge Bastaens. Fireforce is here to stay!

Ook de Stoner Rockers van Cowboys & Aliens waren van de partij en ook deze mannen ontgoochelen niet, ronkende gitaren en het vocaal werk van Henk Vanhee werken perfect samen en zijn zeker een aanrader voor fans van het genre!

De laatste Belgische band voor de dag is Spoil Engine, en dees mannen hebben dit jaar al op enkele 'kleine' festivals gestaan, zoals Wacken en het mag gezegd zijn, die mannen rammen er niet naast! Iris Goessens is vocaal zeer sterk.

Over naar Zweden nu met de Power Metal van Bloodbound! Het was de eerstre keer dat ik deze mannen live aan het werk zag maar wat ik zag was meer dan de moeite, dit is Power metal van de bovenste plank! En met nummers als Moria & Nosferatu weet je direct dat het goed zat!

Terug naar Thrash Metal met Onslaught! Pure Thrash! Een geluid dat doet terugdenken aan Exodus, Slayer en zelfs oude Metallica gebracht met een drive om U tegen te zeggen, Nige Rockett gaat als een beest tekeer op gitaar en Sy Keeler perst zich haast de longen uit zijn lijf!

Ook met Destruction blijven we in bij Thrash Metal en bij 1 van de inspiraties van Evil Invaders, Duitse Thrash van de bovenste plank! Schmier heeft nog niets aan kracht verloren en ondanks problemen met de klank gaat de band er volledig voor. 

Ook dit jaar was Evil Or Die dus weer een groot (uitverkocht!) succes, benieuwd wat 2019 zal brengen!