WildFest 2019

Zaterdag 25 Mei was er een verdomd goed feestje in Geraardsbergen, de vierde editie van WildFest! Een festival gericht op de glam & sleaze rock scene. We beginnen de dag met Raider.

Opgericht in 2013 door bassist Mathieu Tröbec. Een jonge & energieke band die duidelijk plezier had op het podium.De muziek is aanstekelijk evenals hun enthousiasme. Enig minpunt is de zang die niet altijd toonvast is. Een band om in de gaten te houden.

Ook de Duitsers van Snakebite weten hoe ze een feestje moeten bouwen, 40 minuten die "hard and fast" voorbij vlogen met nummers zoals All Your LovingTwo Desperate HeartsPrincess Of Pain. Een meer dan degelijke set waarvan ik met volle teugen genoten heb.

Aerodyne uit Zweden is uit kluiten gewassen, deze mannen hun sound neigt veel meer naar klassieke 80's Heavy & Thrash Metal en ze waren zonder twijfel de band met de zwaarste sound. Een beetje een vreemde eend in de bijt maar dat maakt hen niet minder goed, in tegendeel!

De tweede en ook laatste Belgische band van de dag was WildHeart, een band die ondertussen nog weinig introductie nodig heeft. Het was ook de perfecte gelegenheid om hun nieuwste plaat, No Love, op de wereld los te laten. WildHeart is ondertussen een goed geoliede machine live en ook nu was het "boenk erop". WildHeart is altijd een feest!

De mannen van Midnite City zijn zwaar geïnspireerd door bands zoals vroege Bon Jovi en Danger Danger, dus ik was zeer benieuwd om de mannen eens live bezig te zien. Maar.... Helaas. Alles zit goed bij de band maar toch slagen ze er niet in om mijn aandacht vast te houden, tijd voor een hamburger dus.

Toen Shiraz Lane liet weten dat ze door ziekte van Jani Laine een akoestische set zouden neerzetten wist ik niet goed wat te verwachten maar Shiraz Lane bewees hier zomaar zonder enige moeite dat een goeie band een feest kan bouwen in ongeacht welke omstandigheden! Wat een klasse, wat een charisma!

Ook The New Roses weten hoe ze een Hard Rock feestje moeten neerzetten en dat hebben ze ook hier terug bewezen, deze band slaat er geen enkele noot naast en is een zeer goed geoliede machine. Jimmy Rough heeft gouden stembanden en de dynamiek in de band werkt aanstekelijk. Wat een show! 

All good thngs come to an end en zo komen we terecht bij Crazy Lixx, de headliner voor de dag en wat voor een headliner! De inspiratie vor hun laatste schijf, Forever Wild, komt van 80's klassiekers zoals Iron Eagle & Top Gun maar deze mannen hebben geen SideWinders nodig om het dak er af te knallen! 

Ook dit jaar wist de organisatie een knaller van een festival neer te zetten. WildFest groeit gestaag verder en ik ben nu al benieuwd voor de volgende editie!