20 jaar Chalice

Datum: 
zaterdag, april 21, 2018 - 20:00

De Westvlaamse metalband CHALICE is 20 jaar en viert dit met een nieuw album en een evenement in JC Tranzit in Kortrijk op 21/04/2018.

De kiemen van CHALICE liggen in de voormalige concertzaal van ‘The Steeple’ in Waregem. Tijdens een concert in maart 1998 werden daar plannen gemaakt… en het is niet bij plannen gebleven. Precies een jaar later, op 20 maart 1999, werd een eerste keer live gespeeld. In 2002 werden in Desselgem voor het eerst 5 eigen nummers opgenomen.

Doorheen de jaren en om verschillende redenen gingen en kwamen bandleden, maar de gedrevenheid om verder te gaan bleek altijd groter dan de verslagenheid. Verschillende line ups leidden onmiskenbaar tot veranderingen qua sound en stijl, maar er is altijd een muzikale en tekstuele mix geweest van razernij, ergernis en ontgoocheling.

Na 20 jaar van hoogtes en laagtes staat de band nog steeds. CHALICE heeft een geschiedenis en ervaring op zak, maar richt de blik even zeer op de toekomst. Wie voortdurend omkijkt valt immers op zijn gezicht.

2018 is het jaar waarin het vijftal de eigen volharding en koppigheid wil onderstrepen: CHALICE is 20 jaar oud en dat moment leek dan weer gepast om met nieuw werk te komen. 2018 wordt dus óók het jaar van een nieuwe plaat: ASHES OF HOPE.

De opnames hiervoor startten in september van vorig jaar. In de MIDAS-recording studio werden gitaren en bass opgenomen. In de GALAXY-studio’s in Mol werden drums, vocals en solo’s opgenomen en werd er gemixt. In verschillende fases en op verschillende plaatsen werd dus gewerkt aan het vastleggen van de 8 nummers.

Tony de Block draaide, zowel in Lokeren als in Mol, de knoppen in de juiste richting. Hij sloeg en zalfde en creëerde de beste omstandigheden om tot een muzikaal document te komen dat vast pakt waar CHALICE anno 2018 voor staat: Zware, woeste, kwade… maar ook muzikale muziek.

20 jaar oud zijn en een nieuwe plaat uit brengen, passeert niet zo maar. De band organiseert zélf een evenement op zaterdag 21/04/2018 in de polyvalente zaal van het JC Tranzit in Kortrijk (Nelson Mandelaplein 17).

Deuren gaan die avond open om 20.00u. FRAGMENTUM en GROWING HORNS warmen het publiek op. Daarna stelt CHALICE het nieuwe album voor, samen met uitgekozen ouder werk. Er wordt gespeeld met de haren los en de tanden op elkaar, soms ingehouden en met de ogen dicht.... wachtend op onheil, wetend dat het nooit meer goed komt: ASHES OF HOPE.

Praktische info over het evenement:

inkom VVK: € 6
ADD: € 8
prijs CD: € 12

Er wordt met dit album gemikt op goede reviews en interesse bij muziekclubs en organisaties die metal (durven) programmeren. De wortels van de band liggen in de ondergrond van de metal-scene in Vlaanderen, maar er wordt ook omhoog gekeken… naar festivals en grotere evenementen.

Daarnaast willen ze polsen of er samengewerkt kan worden met een label of boekingsagentschap. Hun muziek knalt op deze schijf, maar moet je live gezien hebben.. al dan niet met oordopjes.

Tracklist ASHES OF HOPE:

  1. AMONGST THE DAMNED
  2. THE AGE OF FEAR
  3. CULT OF SERPENTS
  4. MY DAILY ODIUM
  5. ETERNAL SLEEP
  6. A DEATH WITHOUT WARNING
  7. MUSINGS ON THE BANK
  8. FOR YOU

Line up 2018:

Pieter Dewulf: stem
Nicolas Bruggeman: gitaar
Tim de Smedt: gitaar
Niels Verbeke: drums
Chris Lagrange: bas

Volledige discografie:

DISENTANGLED (2002) - 5 songs
INNER TORMENT (2006) - 8 songs
Promo-CD (2011) - 3 songs
THERE IS NOTHING (2013) - 8 songs
CLOSURE promo (2015) - 2 songs
ASHES OF HOPE (2018) - 8 songs

Locatie: 
Nelson Mandelaplein 17
8500 Kortrijk
België