Belgian Blast Festival 2021

Eindelijk! Eindelijk heb ik terug een concert gezien! Na meer dan een jaar op onze honger te zitten zien we terug meer en meer concerten en festivals de deuren openen en Belgian Blast Festival was mijn eerste post-Covid festival! Een line-up met 100% Belgische acts, koud bier & warme frieten, wat meer heeft een mens nodig?

We begonnen de dag met Entheogen en ik was aangenaam verrast door de mannen, een mix van Prog met Technical Death Metal (what's in a name?). Er is geen enkele twijfel mogelijk dat ze hun stiel kennen, elke noot en drum slag zit juist en er zit zeker veel belofte in de band, alleen jammer dat het allemaal houterig oogt, er is amper een podium présence, meer samenspel op het podium zou de show enorm helpen, al is dit wel niet zo verwonderlijk, het is nu niet zo dat ze het laatste anderhalf jaar veel gelegenheid gehad hebben om op te treden.

Wie de Belgische en Vlaamsche scene volgt weet ongetwijfeld wel wat te verwachten bij At The Front, lekkere Thrash Metal met een verdomd degelijke stage-show. Het was al even geleden dat ik At The Front nog eens live zag, maar God Damn! Die mannen blijven groeien.

Ook Primal Creation was al even geleden... De Belgische inzending voor de Wacken Battle in 2019 is een 'guilty pleasure' en gaat als een trein.

Tijd voor een van de toppers van de dag, Fields of Troy! Zoals altijd pure klasse.

Het nieuwe project van Mikey Doling (Channel Zero), Woyote, is een lastige om te omschrijven qua sound, de eerste indruk was goed maar helaas kon de band mijn aandacht niet vasthouden, benieuwd of dat wel lukt op Miracle Metal Meeting.

Het is ondertussen al even geleden dat ik After All live zag, de laatste keer was nog met Sammy Peleman, maar nieuwe font-man Mike Slembrouck weet perfect hoe een show neer te zetten en de band is nog steeds een goed geoliede machine, al moet ik bekennen dat ik het snijdende stemgeluid van Sammy Peleman mis.

Helaas voor Cowboys & Aliens begon de zaal stilaan leeg te lopen, maar dat lieten de mannen blijkbaar niet aan hun hart komen, een zeer strakke set voor de overgeblevenen dus die duidelijk genoten van het optreden.