M.A.C.C. 2018

M.A.C.C. aka Metal Against Child Cancer, een festival met een hart voor kinderen! We beginnen de dag met old school Hard Rock van de hand van Devils Bargain! Een goeie opener maar helaas gaat de set gepaard met enkele pannes in de electriciteit.

De volgende groep kan je gerust de Mötorhead van West Vlaanderen noemen, Deafcon! Zalige Rock & Rock met meer dan 1 knipoog naar Lemmy en de zijnen, dit is zoals we zeggen, boenk erop!

Everglow is terug van weggeweest! Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik Everglow voor de laatste keer op het podium zag maar deze Power Metal band met symfonische invloeden is al actief sinds 2000. Een degelijke set met zelfs een primeur voor M.A.C.C. met het nummer 'The Moon Got Lost'. 

Tijd voor wat stevige Thrash met Warckon! Zoals altijd krijgen we een strakke set met rechttoe rechtaan traditionele Thrash met menig knipoog naar bands zoals Megadeth. Een aanrader!

Voor een tweede maal zien we Alain De Block op het podium. Eerder zagen we hem met Everglow, maar nu is het met de Death/Thrash band Poseydon. technisch zeer sterk maar te duister naar mijn goesting en dan heb ik het niet alleen over het licht. 

Drakkar is waarschijnlijk de oudste band die we vandaag te zien krijgen, actief sinds de jaren '80 brengen deze mannen Heavy Metal met enorm veel swung, frontman Leni Anderssen gaat haast als een bezetene te keer op het podium en love them or hate them, dat deze mannen een show kunnen neerzetten moet je hen geven.

Ook Fireforce was van de partij en de band lijkt eindelijk terug een stabiele line-up te hebben en met zanger Søren Adamsen heeft Erwin Seutens echt wel een prijsbeest weten te strikken. Hij is alles behalve een kopie van Filip Lemmens (die ondertussen actief is bij Beyond The Labyrinth). Hij brengt een frisse wind met zich mee en de nummers staan nog steeds als een heus fort overeind. 

Combat Metal is here to stay!

Het was al enkele jaren geleden dat ik Iron Mask nog eens aan het werk kon zien en dat was al veel te lang! Pure Power Metal die perfect gebracht werd door stuk voor stuk meester muzikanten, dit is een set waarvan ik met volle teugen van genoten heb. 

Off The Cross was een ware verrassing voor mij, moderne metal met enorm veel groove en energiek als een nucleare bom! Een Wall Of Sound springt van het podium en blaast je haast achterover. Dit is echt een steengoeie band! 

Voor deze tiende editie van M.A.C.C. zien we een oude bekende terug keren. Net als 10 jaar geleden is Izegrim weer van de partij. Deze gezellige bende uit Nederland klinkt gevaarlijker dan dat ze zijn, een mix van Death & Thrash metal gebracht met volle overgave, frontvrouw Marloes gaat er voor de volle 100% voor.

Deze tiende editie was een heus feestje en ook de elfde editie is bevestigd, leg alvast 2 November vast in jullie agenda!