Donkere wolken boven Fireforce?

Er lijken zich donkere wolken te verzamelen boven de Belgische combat-metal formatie Fireforce

In een persboodschap laat Filip ‘FLYPE’ Lemmens weten dat hij eind 2018 Fireforce verlaat om persoonlijke redenen:

"10 Jaar nadat ik FIREFORCE mee opstartte, samen met mijn vriend Erwin, heb ik besloten om te stoppen als vocalist-frontman bij deze band.

Deze beslissing, als medeoprichter en bezieler, is voor mij enorm moeilijk geweest, aangezien ‘de band’ (in de ruime zin van het woord) een erg groot deel van mijn leven uitgemaakt met persoonlijke investering die je niet graag teloor ziet gaan!

Ik draag echter zorg voor iets kostbaars (de medische toestand van mijn echtgenote en hoe dit mijn familie beïnvloedt) en wens hiervoor meer tijd vrij te maken, om sámen met hen, op een (meer) kwaliteitsvolle manier verder te gaan en te genieten van ons leven.

Vanwege het succes van de band en de verdere ambities die Fireforce hieruit heeft als doelstelling (o.a. meer concerten buitenland, een nieuw album in 2019) heb ik beslist, voor mezelf en op mijn eigen manier, om tegen eind 2018 uit de band te stappen. Ik zet een stap terug in het belang van de band en zijn groeipotentieel. Ondertussen blijf ik, indien gewenst, volledig geëngageerd en beschikbaar voor alle vastgelegde concerten, FF-activiteiten en verplichtingen. Enkel voor het nieuwe album, laat ik de eer aan mijn opvolger, en zal hier dus niet meer aan meewerken.

Ik ben opgelucht dat ik kan stoppen bij Fireforce, op het hoogtepunt van m'n vocale prestaties met de grootste shows die ik ooit gedaan heb als bagage. Ik heb een ongelofelijk fijne periode gehad, met ontelbare, onwaarschijnlijk mooie momenten en ervaringen, waarover ik me zeer gelukkig prijs ze beleefd te mogen hebben met en via de band!

Dank aan iedereen voor jullie inzet, energie en om me te helpen worden wie ik ben. Ik acht mezelf enorm gelukkig de FIREFORCE-droom beleefd te hebben. Eveneens warme knuffels aan allen die me ooit bijgestaan, zich bekommerd of bijgedragen heeft op wat voor wijze ook. Ik heb dit steeds erg gewaardeerd, en kan jullie alleen maar bedanken uit het diepst van m'n hart.

Hoewel er nog niets concreet gepland is op dit moment hoop ik dat er nog een aantal afscheidsfeest shows zullen aangekondigd worden in 2018. Ik wens de band het allerbeste voor de toekomst en wil hen nogmaals bedanken voor de ontelbare goeden momenten die ik nooit zal vergeten.

Hou jullie taai en we horen snel van elkaar, ik verdwijn niet van de aardbol noch uit onze fantastische ‘Metal-community’...

With love,
“Flype”

"

 

Op de hielen van dit toch al wel schokkende bericht volgt dan een persrelease van Thierry van der Zanden:

"Na bijna 4 jaar deel uitgemaakt te hebben van Fireforce heb ik besloten de band te verlaten.

Gedurende deze periode heb ik prachtige momenten beleeft en veel fijne mensen ontmoet. De laatste tijd voelde het echter aan alsof de band niet meer "werkt" als voorheen. Voor mezelf was het plezier er af en leek het wel een opgelegde taak te worden. Met deze aankondiging hoop ik dat de band in nieuwe leden de frisse aanpak en het engagement zal vinden dat Fireforce verdient.

Ik wens Fireforce al het beste toe en zeer veel succes met hun toekomstplannen. Het was een eer voor mij om met dermate getalenteerde artiesten te spelen en deel uit te maken van het succes van Fireforce. Los van de eerdere aankondiging dat zanger Flype aka Filip Lemmens de groep verlaat om persoonlijke redenen leek dit me het meest gepaste moment om dit openbaar te maken.

Nu is het voor mij tijd om opnieuw materiaaal te gaan schrijven en me open te stellen voor iets nieuws.

Als "man van eer" zal ik nog een tijdje beschikbaar zijn om de geboekte Fireforce shows te spelen.

Bedankt voor jullie steun doorheen de jaren en hopelijk tot binnenkort.

Horns up!!!

 

Gevraagd naar een reactie liet mede-oprichter Erwin Suetens weten momenteel geen commentaar te hebben.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!