Miracle Metal Meeting 2021

Normaal gezien zou Miacle Metal Meeting doorgaan in de Brielpoort in Deinze (en in 2020 maar soit) maar de zaal werd nog steeds gebruikt voor Covid-19 vaccinaties, dus besliste de organisatie om deze te laten doorgaan op het evenementenplein op de parking langs de Brielstraat. Gezien de natte zomer bracht deze beslissing waarschijnlijk ook wel wat extra stress met zich mee, maar de weergoden bleven het festival gunstig, het werd een aangename dag met een pak goeie bands!

De eerste van die bands was Turpentine Valley, instrumentale post metal van de bovenste plank!

Carneia bestaat al meer dan een decennium maar tot nu toe had ik de band nog niet aan het werk gezien, een slordigheid langs mijner kant want de Post Metal van Jan Coudron (King Hiss) en handlangers is verdomme goed! Hoog tijd om eens mijn agenda te overlopen met hun tour-dates.

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik in 2020 Dyscordia geen enkele keer aan het werk zag. Een vaste waarde in de Vlaamse Metal Scene, Dyscordia staat post-covid (kunnen we al spreken van post-covid? Ik vind van wel) ook weer op de planken en het vuur brandt nog steeds even hevig als voordien.

De volgende band is wat ik liefdevol zou omschrijven als plezante kloteherrie, de Metalcore van Liar werkt aanstekelijk en dat is wat mij betreft vooral te danken aan het charisma van frontman Hans Verbeke, die perfect weet hoe een publiek wakker te schudden, en het strakke gitaarwerk mag er ook zijn. Wanneer spelen die mannen nog eens?

Helaas heb ik van de set van Spoil Engine enkel de eerste 3 nummers goed gehoord, ik dacht dat wel snel een hapje zou kunnen eten, maar dat was nogal een uitdaging. De organisatie had een digitaal systeem ontwikkeld voor de kassa, je moest eerst betalen aan de bar en de bestellingen werden dan doorgestuurd naar de food truck die dan de bestelling klaar maakt voor de klant. Een goed idee op papier, maar in de praktijk leek dat toch wel wat tegen te vallen, je hebt namelijk totaal geen idee hoeveel mensen er voor je staan waardoor het finaal de hele resterende set duurde vooraleer ik mijn pasta had. Jammer want de band had er duidelijk zin in.

La Meurte is een haast mythische band en na hun show op Miracle Metal Fest snap ik waarom: WAT EEN PLETWALS! Een wall of sound die door merg en been snijt en geen seconde aflaat, wat mij betreft de headliner van het festival.

De afsluiter van de avond was deĀ  Pantera cover-band Cowboys From Hell, maar helaas sloegen de Italianen er niet in om mijn aandacht vast te houden na de enorme strakke show van La Muerte, vooral de zang kon me niet overtuigen en toen men begon aan Cemetery Gates heb ik afgehaakt.

Al bij al was Miracle Metal Fest dus meer dan een geslaagd feestje, de organisatie, light- en sound installatie, het podium, alles was perfect verzorgd en de paar minpuntjes (vooral wat betreft het kassa systeem) nemen we er met plezier bij. Wat brengt 2022?