Showcases Hard Life Promotion: Solitude Within & False Archetypes - 19/5/2018 @ JH Asgaard

Hard Life Promotion wordt 20 dit jaar en organiseert daarom verschillende showcases. Ook vorige vrijdag was er zo'n showcase in Jeugdhuis Asgaard. Op de agenda: False Archetypes & Solitude Within, beide bands van eigen bodem. Beide bands met zangeres, maar daar stoppen de gelijkenissen.

False Archetypes is een leuke punk-rock band uit het Antwerpse met een frisse sound. Laura De Bie dartelt rond op het podium en zingt met volle overtuiging maar de rest van de band staat er nogal statisch bij. De band zelf heeft enkele leuke nummers, zoals bv Hush Hush, maar er ontbreekt wat aan variatie. Benieuwd hoe deze band zal evolueren de komende jaren.

Dat we bij Metalheads fan zijn van Solitude Within is geen geheim, deze jonge band bracht vorig jaar al een geslaagd album uit en live staat deze band ook sterk, hun symfonische metal is niet de zoveelste cloon van Epica en co en de nummers zitten goed ineen. Dit was de eerste keer dat ik de band een headline slot zie invullen en dat was eigenlijk ook wel een probleem voor de band.

Met slechts 1 album en 11 nummers is het lastig om een volledige setlist te vullen en de keuze van de band om als encore 3 nummers opnieuw te brengen was eigenlijk een gemiste kans, het had volgens mij beter geweest om enkele solo's in bv Blame te stoppen zodat dit nummer langer duurt dan normaal en een niet voor de hand liggende (akoestische) cover die bij Emmelie's stem ten toon stelt zou ook wel kunnen werken. Ik denk bv aan Janis Joplin's Mercedes Benz.