Co-headlining tour van Amaranthe en Dragonforce met special guest Infected Rain

Datum: 
zondag, maart 17, 2024 - 19:00

Na de recente Amerikaanse tournee brengen de Zweedse metalvirtuozen Amaranthe en de Britse extreme power metal outfit Dragonforce hun co-headline tournee nu naar Europa! Op 17 maart komen beide bands met speciale gasten Infected Rain naar de Ancienne Belgique!

Amaranthe's Olof Mörck verklaart: "We zijn *gevaarlijk* opgewonden en enthousiast om eindelijk onze co-headline tour in Europa te onthullen met onze goede vrienden in Dragonforce - en, de allereerste tour ter ondersteuning van ons aankomende album, "The Catalyst"! Verwacht dat deze double-headline bill zal exploderen met opwinding en zware woede zodra we spelen in een stad bij jou in de buurt! Amaranthewill gaat naar het Europese continent met een gloednieuwe show, setlist en album, dus mis deze ervaring NIET en tot begin 2024!"

Herman Li van Dragonforce voegt toe: "We zijn absoluut opgewonden om opnieuw aan deze co-headlining Europese tour met onze vrienden in Amaranthe te beginnen! Vanaf de tijd van hun demo heb ik het werk van Amaranthe altijd bewonderd. Nu onze beide bands zich voorbereiden op het uitbrengen van onze grootste albums tot nu toe, belooft deze aankomende tour een onvergetelijke ervaring te worden voor onze fans. Bereid je voor op een epische muzikale reis!"

Alledrie de bands komen trouwens met een nieuw album onder de arm.

Infected Rain: Time - uit op 9/2/2024

Amaranthe: The Catalyst - uit op 23/2/2024

Dragonforce: Warp Speed Warriors - uit op 15/3/2024

 

INFECTED RAIN zegt over TIME:
"TIME is niet zomaar een album, het is een reis, een bewijs van onze evolutie als INFECTED RAIN.
Tijd is niet alleen een maatstaf; het is een altijd stromende rivier, een constante herinnering aan onze vluchtige momenten en blijvende erfenissen.
Dit onderwerp resoneert diep in de plaat en biedt je een kans om na te denken over het verleden, het heden te omarmen en te dromen over de toekomst.
Met TIME nodigen we je uit om samen met ons het fenomeen tijd te ervaren, in al zijn beklijvende schoonheid en rauwe kracht."

Het eerste nummer "BECAUSE I LET YOU" barst los met onmiskenbare energie, met agressieve teksten en de snelle, dreigende uithalen van Lena Scissorhands, voordat de eerder uitgebrachte eerste single "DYING LIGHT" marcheert met ondergrondse zwaarte en ritmische grooves onder griezelige zang en toetsen, en zelfs overgaat in een EDM-passage, waarmee de dynamiek van de band in 2024 wordt getoond. Melodische ode aan zelf-empowerment "LIGHTHOUSE" stort dan in en plaatst zachte coupletten tegenover intense auditieve verschuivingen. Albumstandout en djentgedreven "VIVARIUM" waarschuwt voor de wispelturige vrijheden van de maatschappij terwijl Lena Scissorhands enkele van de meest huiveringwekkende schreeuwen van het album laat horen in een beklemmende, onheilspellende sfeer, terwijl snelle burners als "THE ANSWER IS YOU" en "ENMITY" heen en weer flitsen tussen verschillende EDM-, synthwave- en zelfs drum and bass-achtige overgangen in een knallend ritme. Het intense "GAME OF BLAME" verkent thema's als hypocrisie en emotionele pijn van degenen van wie we houden, terwijl het een van de meest verschroeiende breakdowns van het album heeft, terwijl tracks als "PANDEMONIUM" en "UNPREDICTABLE" de oncontroleerbare energie van respectievelijk de toekomst en het verleden in detail beschrijven - met verheven, engelachtige verzen met hard slaande gitaren en stompende drums. De Italiaans/Engelstalige reis "PAURA" sluit het album af met een pad naar zelfontdekking - de luisteraar wenkend om te begrijpen dat we onszelf beperken met onze eigen angsten en de pijn moeten beheersen om te overwinnen. TIME eindigt in een staat van rust met ambient afsluiter "A SECOND OR A THOUSAND YEARS" - waarmee het doek valt voor alweer een fantastische, experimentele expeditie van rijzende sterren INFECTED RAIN.

 

Amaranthe's Olof Mörck: 

The Catalyst is het meest conceptueel coherente werkstuk in de legendarische geschiedenis van AMARANTHE. Het is gewijd aan begrippen als transformatie en openbaring en gaat dieper dan elk voorgaand album, zoals Olof Mörck uitlegt.

"We hebben dit soort dingen eerder gedaan, maar we zijn nog nooit zo theatraal geweest als deze keer," grijnst Mörck. "Eigenlijk vroegen we ons allemaal af of we deze keer niet te ver gingen, maar ik bedacht me ook dat deze band altijd al zo was. Letterlijk de eerste seconden van onze eerste video waren een grote explosie! Maar ja, The Catalyst is theatraler dan ooit. We zijn nog nooit echt symfonisch of orkestraal geweest, maar deze keer dachten we: waarom niet? Omdat we het kunnen! De sleutel tot dit album is dat we de grenzen hebben losgelaten en besloten om iets nog avontuurlijkers te doen."

The Catalyst is het hoogtepunt van 15 jaar hard werken en het ademloos nastreven van een volstrekt originele muzikale visie. Verandering is onvermijdelijk. De overwinning is verzekerd.

 

DRAGONFORCE over Warp Speed Warriors:
"Na vier jaar van creatieve incubatie, zijn we meer dan enthousiast om uit te brengen wat wij geloven dat onze meest ambitieuze en grandioze plaat tot nu toe is. Dit album laat meerdere facetten van onze artistieke vaardigheden horen en we nodigen metalliefhebbers uit elke hoek van het genre uit om iets boeiends te ontdekken in de lagen. We kunnen niet wachten om dit hoofdstuk van onze muzikale reis met jullie te delen, het wordt EPIC!" - Herman Li

Het adembenemende openingsnummer "Astro Warrior Anthem" doet de reputatie van DRAGONFORCE als 's werelds snelste band eer aan, door de luisteraar vanaf het begin te boeien en te verbazen met gitaarsolo's die met een extreme snelheid worden afgeleverd. Het op Zelda geïnspireerde nummer "Power of the Triforce" houdt het volume hoog voordat DRAGONFORCE het tijdelijk wat rustiger aan doet voor de ballad "Kingdom of Steel". Snelle drumpatronen en opzwepende gitaren dragen het aanstekelijke "Burning Heart", terwijl het zingende "Space Marine Corp" een sterk en opzwepend refrein heeft. Elektronische invloeden op het grandioze power metal volkslied "The Killer Queen" hypnotiseren, terwijl de zang van zanger Marc Hudson naar de hemel reikt. Op "Doomsday Party" ontmoeten invloeden uit de jaren 80 rock boeiende retro video game soundscapes en epische gitaarsolo's op een echte DRAGONFORCE manier. Het laatste originele nummer op Warp Speed Warriors, "Pixel Prison", wordt gevolgd door DRAGONFORCE's onverwachte maar briljante cover van Taylor Swift's "Wildest Dreams (Taylor's Version)", die het epische avontuur afsluit.

Warp Speed Warriors werd geproduceerd, gemixt en gemasterd door Damien Rainaud bij Mix Unlimited in Los Angeles, Californië met Sam Totman en Herman Li. Dit album is een weergaloze, innovatieve luisterervaring die de nalatenschap van de band voortzet met nummers die zonder enige twijfel instant klassiekers zullen worden in en buiten de canon van DRAGONFORCE.

Locatie: 
Anspachlaan 110
1000 Brussel
België