Gloryhammer - Civil War - Dendera @Biebob, Vosselaar

Op 26 januari was er een feestje in de Biebob in Vosselaar, een zekere mythische Britse band is op tour en de Biebob is aan beurt. Maar voor we het hebben over goblins en hamers, laten we het even hebben over de opener van de avond. Dendera! Deze jonge Britse Heavy Metal band is niet direct de meest vernieuwende in het genre, lekkere rechttoe rechtaan heavy metal met op zang de schitterende Ashley Edison, die onder meer ook de vocals voor zich neemt in Power Quest.

Een uitstekend begin van de avond!

Na de korte maar stevige set van Dendera was de zaal al goed opgewarmd en was het tijd voor de volgende klepper, Civil War! Deze band ontstond uit de split van Sabaton in 2012 en kende ondertussen ook al wat wissels, zo verliet Nils Patrik Johansson de band in 2016 en kwam Kelly Sundown Carpenter aan boord. Zeker geen slechte zet want de kerel kan zingen!

Een schitterende set met krachtige nummers zoals Gettysburg en Bay Of Pigs, wie kan daar iets tegen hebben?

Na Civil War is het dan eindelijk voor de kers op de taart, Gloryhammer! Over-The-Top cheezy Power Metal from Space! Als er een band een feestje kan bouwen is het wel de zotte bende van Gloryhammer! Epische teksten over Wizzards, Goblins, Space Hammers, Cyborgs, neutronsterren die draaien op bier, het slaat nergens op en dat maakt helemaal geen ruk uit! De show was geweldig, de band was geweldig en zelfs het publiek was geweldig!