Hell Open Air, Diest - Dag 2: Female Fronted Violence - Pt 2

Cobra Spell bracht de zalige periode van de hard rock en heavy metal uit de jaren 1980 terug. Een rits nummers uit hun debuutalbum “666” passeerden vlotjes de revue, het publiek lustte er absoluut pap van. Het plezier dat deze vrouwen beleven op het podium spat op het publiek af, wat een goede interactie teweegbrengt. De band geniet duidelijk van wat zij doen. Het energieke van de topzangeres Kristina, de gitariste Sonia Anubis en drumster Hale enerzijds, en de meer ingetogen maar vaak glimlachende bassiste Roxana en gitariste Noelle anderzijds, geeft een mooie balans op het podium. Het springen, rondhuppelen en dansen van gitariste Sonia Anubis reflecteert de fun van de band in het spelen van muziek. Cobra Spell was heel sterk, de zangeres Kristina top, en Sonia Anubis die de band oprichtte is van een andere planeet met haar hemels gitaarwerk, een jong en uitzonderlijk talent. Meer Cobra Spell graag! 

[Nota Bart] Dit was voor mij de grootste verrassing van de dag, en wel op een positieve manier! Gebaseerd op het album en de aanwezigheid op sociale media, verwachtte ik competente maar niet uitzonderlijke 80's-geïnspireerde metal die voornamelijk gitariste Sonia in de schijnwerpers zou plaatsen. Wat ik echter live zag, was iets totaal anders: een echte band, met allemaal sterke muzikanten die duidelijk plezier hadden op het podium! Zeker een aanbeveling waard voor een avond vol feelgood metal!

 

Defacing God tapt uit een héél ander vaatje dan de vorige band. Dit Deense vijftal brengt namelijk bijzonder duistere Symphonic Black/Gothic Metal, met thema's als occultisme en hekserij.

Met een frontvrouw die nu eens bezwerend, dan weer ontketend uit de hoek komt, met een sterke vokale prestatie ook, sterke songs en goede muzikanten is dit een band die we met plezier nog eens aan het werk zien in een club-setting. We worden hiervoor trouwens door Club Hell als het ware op onze wenken bedien, aangezien ze op 24 september 2024 langskomen.

 

Girlschool dan, één van de allereerste all-female "echte" metal bands, in 1978 opgericht, en met nog steeds 2 van de originele bandleden (Kim McAuliffe op stem en gitaar, en Denise Dufort op drums).

Met wat vertraging en in het begin wat rommelig brengen ze een set die je best kan omschrijven met de onsterfelijke quote van Lemmy te parafraseren "We're Girlschool, and we play rock'n'roll!". De dames staan met zoveel plezier en overgave op het podium dat je niet anders dan meegesleept kan worden. Met dit feestje wordt de dag op gepaste wijze afgesloten.