Foutmelding

 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$bundle is deprecated in EntityAPIController->load() (regel 256 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/sites/all/modules/entity/includes/entity.controller.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$field_paragraph_art_cover is deprecated in field_attach_load() (regel 661 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/modules/field/field.attach.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$field_paragraph_art_title is deprecated in field_attach_load() (regel 661 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/modules/field/field.attach.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$field_paragraph_art_artist is deprecated in field_attach_load() (regel 661 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/modules/field/field.attach.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$field_paragraph_art_toc is deprecated in field_attach_load() (regel 661 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/modules/field/field.attach.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$rdf_mapping is deprecated in rdf_entity_load() (regel 412 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/modules/rdf/rdf.module).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$_field_view_prepared is deprecated in field_attach_prepare_view() (regel 1154 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/modules/field/field.attach.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$entity_view_prepared is deprecated in entity_prepare_view() (regel 8260 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/includes/common.inc).
 • Deprecated function: Creation of dynamic property ParagraphsItemEntity::$content is deprecated in EntityAPIController->buildContent() (regel 587 van /home/metalheadsbe/metalheads.be/sites/all/modules/entity/includes/entity.controller.inc).

Solitude Within - Disappear

Beter laat dan nooit ...

We kregen het debuut-album Disappear van de jonge Belgische band Solitude Within onlangs ter recensie, ondanks dat de release reeds van de eerste helft van 2017 dateert. De band werd in de zomer van 2016 gevormd door Emmelie (vocals & &keys) samen met Quincy (bass), al snel vergezeld door JP en Johan op gitaar, om na een tijdje vervolledigd te worden met de komst van Ash op drums.

Afgaand op de eerste visuele indruk zou je kunnen zeggen: alweer een gothic/symphonisch geïnspireerde female fronted metal band en beluistering overslaan. Dit zou echter een serieuze vergissing zijn. De door Emmelie en JP geschreven muziek, hier en daar met assistentie van Quincy, door Emmelie van teksten voorzien, zijn totaal geen geval van dertien in een dozijn. Melodieën en orchestratie zijn mooi in balans zonder ooit overdreven bombastisch te worden. De gitaarklank is resoluut modern te noemen, doet bij momenten zelfs wat aan Avatar denken, terwijl de stem van Emmelie mooi de val ontwijkt waar vele frontvrouwen in dit genre in trappen: het "opera-achtig" zingen zonder er echt de opleiding en de stem voor te hebben. Als we dan toch echt een minpuntje moeten noemen is het wel dat het tempo algemeen genomen nogal gelijklopend is over de verschillende nummers. Iets meer afwisseling zou welkom zijn, en het mag vooral af en toe wel eens serieus vooruit gaan.

Mix en master zijn mooi open en helder waardoor alle instrumenten goed tot hun recht komen, en dit ondanks dat er toch redelijk wat dynamische compressie gebruikt is. Qua mastering is dit het werk van Tony De Block van de Midas Studios in Lokeren (Exoto, Lemuria, Oceans Of Sadness, Chalice, Hooverphonic, Janes Detd…) maar hij moet hiervoor natuurlijk ook wel correct bronmateriaal ontvangen. Hiervoor heeft JP zelf gezorgd door zowel de opname als de mix voor zijn rekening te nemen.

Conclusie: een meer dan geslaagd debuut, met potentieel voor de toekomst!

Line-Up
Emmelie Arents – Vocals and Keys
Jean-Paul ‘JP’ Laffargue – Guitar
Johan Van Criekingen – Guitar
Quincy Van Overmeire – Bass
Ashley ‘Ash’ Ysewyn – Drums

Official website: www.solitudewithin.be
Twitter: @SolitudeWithin_
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCsdstj8Jl8cJ12pVD0ADMmg
Facebook: https://www.facebook.com/solitudewithinofficial

Upcoming shows
15/12/2017     19:00         ANGEL NATION (UK) / PHANTOM ELITE (NL) / SOLITUDE WITHIN – DE VERLICHTE GEEST – ROESELARE (B)
22/12/2017     19:00         SOLITUDE WITHIN / THE GUARDIAN (B) – THE ROCKING BULL CONCERN – ANTWERPEN (B)
16/02/2018     19:00         SECRET RULE (IT) / SOLITUDE WITHIN – JAN HERTOG LIVE CLUB – MAASMECHELEN (B)
07/04/2018     15:15         ROCK BALEGEM – OOSTERZELE (B)

Disapear
Solitude Within
 1. Fade Away
 2. Blame
 3. Morrigan
 4. Fly
 5. Burn
 6. Disappear
 7. In My Mind
 8. Eternal Flame
 9. Turn Away
 10. Paralyzed
 11. In The Dark

 

 • Format Reviewed: CD
 • DR Score: 6
 • Label: Boxfish Records (eigen beheer)
 • Release datum: 17/05/2017